Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tynne, tynne skiver av røkt reinsdyrhjerte servert med en kremet kantarellsuppe. Dette er en rett som egner seg like godt til et varmende kosemåltid ved peisilden på hytta, som til en lekker forrett til høstens store vennelag.
Ingredienser
-
200 g røkt reinsdyrhjerte eller røkt reinsdyrtunge -
500 g fersk kantarell , eller 250 g forvellede/hermetiserte -
1 ss smør -
1 stk. finhakket løk -
1 båt finhakket hvitløk -
2 kvister frisk timian -
1 dl hvitvin eller eplejuice -
5 dl kyllingbuljong (utblandet) -
3 dl matfløte -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
1. Bruker du fersk sopp, så forvell den først ved å legge den i en tørr kjele eller stekepanne og sett den på middels høy varme slik at den slipper vannet. Rør om av og til, til soppen har falt sammen. Ta vare på væsken, og erstatt eventuelt noe av buljongen med denne. For hermetisert sopp: ta vare på væsken og erstatt noe av buljongen med denne.
2. Ha smøret i kjelen og fres løk og hvitløk 2-3 minutter. Tilsett kantareller og fres videre i noen minutter. Ha i timian og hvitvin og la hvitvinen koke inn til det halve.
3. Tilsett buljong og fløte og la suppen koke i 5-6 minutter. Bruk stavmikser eller kjør suppen i en hurtigmikser til den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper.
4. Skjær reinsdyrhjertet i løvtynne skiver.
5. Visp suppen kraftig slik at det danner seg skum på toppen. Hell opp i små, dype tallerkener eller kopper og pynt med litt timian. Server med en gang med skiver av reinsdyrhjerte ved siden av.