Røkt svinekam i mørkt øl

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam er en gammel klassiker på søndagens middagsbord, som her har fått godt og røft følge av mørkt øl, honning og einerbær. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg røkt svinekam med ben
  • 3 ss olivenolje
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 0,5 l mørkt øl som stout, Porter eller Guinnes
  • 1,5 dl honning
  • 10 stk. knuste einebær
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 poser sjalottløk
  • 6 stk. gulrot
  • 1 pose babyspinat á ca. 65 g

Slik gjør du

  1. Skjær snitt i fettranden på svinekammen med en skarp kniv. Bland sammen olje, hakket hvitløk og timian, og krydre med litt salt og pepper. Gni dette godt inn i svinekammen og ned i snittene. La kjøttet stå kaldt og trekke smak i 3-4 timer, gjerne over natten).
  2. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  3. Legg svinekammen i en langpanne og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av svinekammen, slik at den ikke hviler mot bein. Bland sammen øl, honning, knuste einerbær og grovknuste laurbærblad. Hell blandingen over kjøttet.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  4. Rens sjalottløk og gulrot, del dem i grove biter og fordel dem rundt kjøttet. Krydre med litt salt og pepper. Plasser formen midt i ovnen.
  5. Stek svinekammen til den har en kjernetemperatur på 74 °C. Bruk en stor skje og øs kjøttet med ølblandingen hvert 20 minutt.
  6. Ta langpannen ut av ovnen og legg kjøttet på en skjærefjøl. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.
  7. Server den røkte svinekammen med grønnsakene og sjyen som har dannet seg i bunnen av langpannen. 
En deilig hjemmelaget potetmos smaker godt til denne retten.