Røkt svinekam med edamamebønner
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Røkt svinekam er enkel og velsmakende mat året rundt. Den røkte smaken på kjøttet passer godt sammen med en lun og syrlig salat av edamamebønner, erter og fennikel.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg røkt svinekam -
1 ts kvernet pepper -
1 dl vann
Lun edamamesalat
-
200 g edamamebønner (soyabønner) -
1 pk sukkererter -
0,5 stk. fennikel -
2 stk. vårløk -
1 båt hvitløk -
2 ss hakket frisk persille -
0,5 ss hakket frisk timian -
0,5 stk. sitron
Slik gjør du
- Krydre svinekammen med pepper og legg den i en langpanne eller ildfast form. Hell kokende vann i formen og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av svinekammen.
- Sett svinekammen i ovnen på 125 °C og stek til termometeret viser 70 °C (medium pluss) eller 75 °C (gjennomstekt). Dette tar 2-3 timer, avhengig av størrelse på kammen. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
- Tin edamamebønner ved å helle kokende vann over dem. La stå et par minutter og hell av vannet.
- Skjær sukkererter, fennikel og vårløk i tynne strimler. Finhakk hvitløk.
- Smelt smør i en stekepanne og fres edamamebønner, sukkererter, fennikel, vårløk og hvitløk raskt til alt er gjennomvarmt, men grønnsakene fortsatt er sprø. Dryss over hakket persille og timian og skvis over saften av sitronen. Smak til med litt salt og pepper.
- Skjær svinekammen i skiver og legg den på toppen av den varme salaten. Server gjerne små, kokte poteter til.