Romkrem
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Romkrem lages på samme måte som en eggekrem, og er et utmerket følge til frisk eller hermetisk frukt. Romkrem kan også serveres til eplekake eller på en Pavlova med frukt og bær.
Ingredienser
1 porsjoner
-
9 stk. eggeplomme -
6 dl melk -
1 dl sukker -
2 ss maisenna -
ca.
2 ss mørk rom
Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene i en kjele og visp det jevnt.
2. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Smak til med rom. Avkjøl i kaldt vann.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Server gjerne romkrem som følge til frisk eller hermetisk frukt og bær.