Rosa fromasjkake med makroner
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Søt, rosa og feminin – kaken som garantert vil pryde et hvert kakebord enten det er til konfirmanten, dåpsbarnet eller bursdagfesten!
Ingredienser
12 porsjoner
Mandelbunn:
-
125 g mandler -
125 g melis -
2 stk. eggehvite
Jordbær- og vaniljefromasj:
-
2 dl kremfløte -
2 dl helmelk -
finrevet skall av
1 stk. sitron -
0,5 stk. vaniljestang -
4 stk. eggeplomme -
1 dl sukker -
6 stk. gelatinplater -
4 dl kremfløte til pisking -
500 g jordbær
Hvit sjokoladeglasur:
-
3 stk. gelatinplater -
1,5 dl helmelk -
37 g glukose -
375 g hvit sjokolade -
375 g hvit sjokolade
Slik gjør du
- Pisk eggehviter og omtrent en fjerdedel av melismengden til marengs på medium hastighet. Kjør mandler og resten av melisen fint i en foodprossesor. Bland mandel-/melisblandingen sammen med marengsen. Hell røren i en smurt form (22 cm) og stek på 180 °C i ca.10 minutter. Dette skal bli en tynn bunn.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte, sitronskall og frøene fra vaniljestang. Bland eggeplommer og sukker. Spe den varme melken i eggeplommene og varm den opp til den begynner å tykne uten at den begynner å koke. Sil blandingen og rør inn gelatinplatene. Avkjøl kremen til ca. 30 °C. Pisk kremfløten lett, uten at den blir helt stiv, og vend den inn i kremen.
- Legg nøttebunnen i rengjort kakeform og hell over vaniljefromasjen. Del jordbær i skiver og legg på toppen. Sett kaken kaldt til fromasjen har stivnet.
- Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp melk og glukose til kokepunktet (tåler å koke). Trekk kjelen til side og tilsett gelatinplatene i den varme melken og rør om.
- Hell melken over sjokoladen delt i biter, og rør med en stavmikser så glasuren blir glatt. Vil du lage glasuren helt hvit tilsetter du titandioksyd og kjører med stavmikseren. Når du kan dyppe en slikkepott/sleiv nedi glasuren, og glasuren henger fint på, da er den klar til bruk.
- Hell sjokoladeglasuren over kaken (med ringen på). Tilsett eventuelt litt rød konditorfarge for å få den rosa. Avkjøl kaken til glasuren er stiv. Pynt for eksempel kaken med makroner.