Rosa fromasjkake med makroner

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Søt, rosa og feminin – kaken som garantert vil pryde et hvert kakebord enten det er til konfirmanten, dåpsbarnet eller bursdagfesten!

Ingredienser

12  porsjoner

Mandelbunn:

  • 125 g mandler
  • 125 g melis
  • 2 stk. eggehvite

Jordbær- og vaniljefromasj:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 6 stk. gelatinplater
  • 4 dl kremfløte til pisking
  • 500 g jordbær

Hvit sjokoladeglasur:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl helmelk
  • 37 g glukose
  • 375 g hvit sjokolade
  • 375 g hvit sjokolade

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter og omtrent en fjerdedel av melismengden til marengs på medium hastighet. Kjør mandler og resten av melisen fint i en foodprossesor. Bland mandel-/melisblandingen sammen med marengsen. Hell røren i en smurt form (22 cm) og stek på 180 °C i ca.10 minutter. Dette skal bli en tynn bunn.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte, sitronskall og frøene fra vaniljestang. Bland eggeplommer og sukker. Spe den varme melken i eggeplommene og varm den opp til den begynner å tykne uten at den begynner å koke. Sil blandingen og rør inn gelatinplatene. Avkjøl kremen til ca. 30 °C. Pisk kremfløten lett, uten at den blir helt stiv, og vend den inn i kremen.
  3. Legg nøttebunnen i rengjort kakeform og hell over vaniljefromasjen. Del jordbær i skiver og legg på toppen. Sett kaken kaldt til fromasjen har stivnet.
  4. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp melk og glukose til kokepunktet (tåler å koke). Trekk kjelen til side og tilsett gelatinplatene i den varme melken og rør om.
  5. Hell melken over sjokoladen delt i biter, og rør med en stavmikser så glasuren blir glatt. Vil du lage glasuren helt hvit tilsetter du titandioksyd og kjører med stavmikseren. Når du kan dyppe en slikkepott/sleiv nedi glasuren, og glasuren henger fint på, da er den klar til bruk.
  6. Hell sjokoladeglasuren over kaken (med ringen på). Tilsett eventuelt litt rød konditorfarge for å få den rosa. Avkjøl kaken til glasuren er stiv. Pynt for eksempel kaken med makroner.