Rosenkål med blå druer

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rosenkål med blå druer smaker overraskende godt og passer spesielt godt sammen med kalkun, for eksempel til Thanksgiving.

Ingredienser

porsjoner
  • 650 g rosenkål
  • 250 g blå druer
  • 2 ss smør
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær av stilkfestet på rosenkål og plukk vekk de ytterste bladene. Skyll i kaldt vann. Skyll druer og plukk dem av stilken.
  2. Varm en vid stekepanne eller sauteringspanne og tilsett smør og rosenkål. Fres rosenkålen på middels varme i 4-5 minutter, til den begynner å bli myk, men fortsatt har tyggemotstand. Tilsett druer og fres med til de er gjennomvarme, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper og rør inn sitronsaft rett før servering.