Rosenkål med blå druer
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Rosenkål med blå druer smaker overraskende godt og passer spesielt godt sammen med kalkun, for eksempel til Thanksgiving.
Ingredienser
porsjoner
-
650 g rosenkål -
250 g blå druer -
2 ss smør -
1 ss sitronsaft -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Skjær av stilkfestet på rosenkål og plukk vekk de ytterste bladene. Skyll i kaldt vann. Skyll druer og plukk dem av stilken.
- Varm en vid stekepanne eller sauteringspanne og tilsett smør og rosenkål. Fres rosenkålen på middels varme i 4-5 minutter, til den begynner å bli myk, men fortsatt har tyggemotstand. Tilsett druer og fres med til de er gjennomvarme, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper og rør inn sitronsaft rett før servering.