Rosenkål og kastanjer
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kastanjer er søte og milde i smaken og har en deilig, sprø konsistens. Sammen med rosenkål og bacon blir det et fantastisk godt tilbehør til klassiske kjøttretter som ribbe, kalkun og svinestek.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g rosenkål -
4 skiver bacon -
100 g hermetiske kastanjer -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Fjern de ytterste bladene på rosenkålen (men ikke kast dem) og del de største i to. Skjær bacon i strimler og grovhakk kastanjer.
- Varm halvparten av olivenoljen i en stekepanne og fres baconstrimlene til de er gylne.
- Tilsett rosenkålen og la den frese med 3-4 minutter, eller til de begynner å bli møre.
- Ha i resten av rosenkålbladene og la det hele bli varmt.
- Dryss over kastanjene og smak til med salt og pepper.
Hermetiske kastanjer får du i velassorterte matbutikker. Om du bare får tak rå kastanjer, kan du koke dem i 45 minutter og deretter rense dem. Ristede hasselnøtter kan godt erstatte kastanjene.