Rubadub-krydret svinenakke
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
En stor, saftig svinenakke krydret med en skikkelig rub er flott mat for mange. Gi den god tid på indirekte varme og server den med bakte rotgrønnsaker.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1,2 kg svinenakke -
4 dl steinsopp -
7 stk. sjalottløk -
2 stk. gulrot -
2 stk. persillerot -
0,5 stk. sellerirot -
1 stk. rød paprika -
2 stk. hvitløk -
4 ss olivenolje -
4 ss friske urter -
2 dl hvitvin -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 125 °C.
- Rens grønnsakene og del dem opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
- Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i litt olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
- Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.
Svinenakke er utmerket å tilberede på grillen. Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 40 minutter. Snu kjøttet av og til.
Server med en god potetmos.