Rullekake med vaniljekrem og jordbær
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Rullekake fylt med vaniljekrem og jordbær er søtt, sommerlig og godt og passer som 17. mai-kake. Har du ikke friske jordbær kan du selvsagt bruke andre bær, eller smøre et tynt lag med syltetøy på bunnen før du brer på vaniljekremen.
Ingredienser
Rullekakebunn:
-
4 stk. egg -
120 g sukker -
120 g hvetemel -
0,25 ts bakepulver -
2 ss sukker til strø
Vaniljekrem:
-
1 stk. vaniljestang -
4 stk. eggeplomme -
3 dl melk -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna -
3 stk. gelatinplater
Fyll:
-
200 g jordbær i grove biter
Pynt:
-
2 ss melis -
4 stk. jordbær delt i 2
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bruk over- og undervarme
2. Lag vaniljekrem. Del vaniljestang i to på langs med en liten kniv og skrap ut frø. Ha frøene i en kjele sammen med eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
3. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl kremen. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
4. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
5. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
6. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt.
7. Smør vaniljekrem på rullekakebunnen, fordel jordbær utover og rull kaken sammen. Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
8. Sikt over melis og pynt med jordbær før servering.