Rypebryst med kremet jordskokk og eple
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Rypebryst er fantastisk forrett å servere om man har vært på jakt selv eller har kjøpt rype på butikken. Den markante viltsmaken i rypekjøttet blir fint balansert av sødmen i den fløtekokte jordskokken.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. rypebryst -
2 ss smør -
400 g jordskokk -
3 dl kremfløte -
4 stilker frisk timian -
1 stk. grønt eple -
1 ss sitronsaft -
2 stk. frisk fiken
Slik gjør du
- La rypebrystene ligge på benken mens du forbereder jordskokkene.
- Skrell jordskokkene og del dem i små terninger. Ha dem i en kjele og hell over fløten. Kok opp og alt koke til jordskokkene er myke og fløten har tyknet litt. Smak til med litt salt og pepper.
- Skrell eplet og kutt det i små terninger. Ha dem i en skål og press over sitronsaften. Sett til side.
- Varm en stekepanne og ha i smøret. Legg i rypebrystene når det slutter å bruse. Stek dem i ca. 2 minutter på hver side. Øs smøre over brystene under steking. Legg dem over på en tallerken for å hvile.
- Skjær rypebrystene i fine skiver på skrå.
- Bland eple og jordskokk og fordel på tallerkener. Anrett skiver av rypebryst oppå. Pynt med frisk timian og fiken i båter.