Safranaïoli
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Safranaïoli smaker nydelig til skalldyr og i fiskesuppe.
Ingredienser
1 porsjoner
-
4 stk. eggeplomme -
1 ss vineddik eller sitronsaft -
1 ts dijonsennep -
1 båt hvitløk -
4 dl solsikkeolje
salt og kvernet pepper
noen tråder safran
litt kokende vann
Slik gjør du
Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før du starter. Denne oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig safranaïoli.
- Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett presset hvitløk.
- Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.
Oppbevar mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
Lag gjerne en stor porsjon i hurtigmikser. Om aïolien skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.