Safrankylling
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kyllingfiletene får virkelig et løft i denne gylne, duftende retten! Safran har en fantastisk aroma, og sammen med kardemomme, hvitløk og chili gir den retten et eksotisk preg.
Ingredienser
4 porsjoner
-
4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår -
3 ss maisolje -
0,5 ts safran -
0,5 ts malt kardemomme -
0,5 stk. finhakket løk -
1 stk. rød chili -
1 stk. hvitløk , delt i båter -
0,5 dl hvitvin eller vann -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Del kyllingfiletene eller lårene i to. Sett til side.
- Rist safrantrådene i en middels varm stekepanne i ca. 30 sekunder, eller til de begynner å dufte. Hell dem over i en skål, og knus dem med baksiden av en skje. Bland safran og kardemomme og rør det ut i 2 ss varmt vann. Sett til side.
- Varm olje og fres løk og chili til løken er myk og blank. Tilsett safranblandingen og rør rundt. Tilsett hvitvin/vann. Ta pannen av varmen og avkjøl litt. Hell blandingen over kyllingbitene og vend dem godt i blandingen til de er helt dekket. Krydre med salt og pepper.
- Fordel bitene i en ildfast form og sett inn midt i ovnen på 180 °C. Fordel hvitløkbåtene rundt kyllingbitene. Stek til kyllingbitene er ferdig, 20-25 minutter, avhengig av størrelse.
Server safrankyllingen med ris og grønnsaker etter smak.
I stedet for kyllingfilet kan du også bruke kyllinglår naturell i denne retten. Øk i så fall steketiden til en god halvtime.