Safrankylling

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfiletene får virkelig et løft i denne gylne, duftende retten! Safran har en fantastisk aroma, og sammen med kardemomme, hvitløk og chili gir den retten et eksotisk preg. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 3 ss maisolje
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene eller lårene i to. Sett til side.
  2. Rist safrantrådene i en middels varm stekepanne i ca. 30 sekunder, eller til de begynner å dufte. Hell dem over i en skål, og knus dem med baksiden av en skje. Bland safran og kardemomme og rør det ut i 2 ss varmt vann. Sett til side.
  3. Varm olje og fres løk og chili til løken er myk og blank. Tilsett safranblandingen og rør rundt. Tilsett hvitvin/vann. Ta pannen av varmen og avkjøl litt. Hell blandingen over kyllingbitene og vend dem godt i blandingen til de er helt dekket. Krydre med salt og pepper.
  4. Fordel bitene i en ildfast form og sett inn midt i ovnen på 180 °C. Fordel hvitløkbåtene rundt kyllingbitene. Stek til kyllingbitene er ferdig, 20-25 minutter, avhengig av størrelse.

Server safrankyllingen med ris og grønnsaker etter smak.

I stedet for kyllingfilet kan du også bruke kyllinglår naturell i denne retten. Øk i så fall steketiden til en god halvtime.