Salade Niçoise
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne klassiske, franske salaten har navnet sitt fra byen Nice i Provenceområdet.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. egg -
4 stk. potet -
150 g aspargesbønner -
1 boks hermetisk tunfisk i olje -
4 stk. tomat i båter -
0,5 stk. agurk i terninger -
1 stk. rødløk i ringer -
50 g sorte oliven -
4 ts kapers -
1 stk. hodesalat -
8 stk. ansjosfilet
Dressing:
-
1 dl virgin olivenolje -
3 ss hvitvinseddik -
2 ts dijonsennep -
1 båt hakket hvitløk -
ca.
0,5 ts sukker (evt. litt mer)
Slik gjør du
- Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i to
- Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
- Skjær potetene i biter og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, agurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat. Bland alt lett og legg ansjos og egge på toppen.
- Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.
Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost ved servering.