Salat med kyllinglever og kantareller
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Server en nydelig salat med kyllinglever, kantareller og bacon. Prikken over i-en er oljedressingen som er smakt til med solbærsirup, balsamicoeddik og sennep.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
350 g kyllinglever -
3 ss konjakk -
12 skiver bacon , delt i to -
24 blader frisk basilikum
salt og pepper
-
200 g kantarell , evt. annen sopp -
1 stk. rød lollo salat -
1 stk. ekebladsalat -
100 g ristede gresskarkjerner , evt. pinjekjerner
Dressing:
-
4 ss solbærsirup -
2 ss balsamicoeddik -
1 ss dijonsennep -
1,5 dl virgin olivenolje eller rapsolje
salt og kvernet pepper
Slik gjør du
- Del store biter av lever i to og legg dem i en skål. Hell på konjakk og dryss over litt salt og pepper. Sett kaldt i 1/2 time.
- Rull én og én bit lever inn i 1/2 baconskive sammen med basilikum. Fest med tannpirker. Stek til baconet er sprøtt og leveren rosa inni. La dem renne av seg på litt papir. Plukk ut tannpirkerne.
- Stek soppen i litt olje og krydre med salt og pepper.
- Rist dressingen sammen i et glass med lokk. Vend salaten i dressingen.
Anrett kyllingleveren på salaten sammen med soppen. Dryss gresskarkjernene over.