Saltimbocca med smørstekt spinat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell italiensk rett som smaker utrolig godt. Spekeskinke kombinert med skinkebiff og salvieblader - fristelser for norske ganer!

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g skinkebiff skåret i 8 tynne skiver
  • 8 skiver spekeskinke
  • 8 blader frisk salvie
  • ca. 3 ss smør
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 pk frisk spinat (ca. 250 g)
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bank skinkebiffene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver biff, fest med tannstikker.
  2. Stek biffene på middels varme i 3 minutter på hver side. Kverne over pepper. Ta dem ut av stekepanna og hold dem varme under lokk.
  3. Smelt smør i en kjele. Ta en hvitløksbåt på en gaffel og la den steke litt rundt i panna før du har i spinaten. Dette for å gi passe hvitløksmak. Damp spinaten i 2 minutter.
  4. Kok opp hvitvin, og la den koke inn i 4-5 minutter. Pisk inn 1-2 ss smør i vinsausen og smak til med salt og pepper.

Server saltimbocca med dampet spinat, vinsaus og brød.

Hva med å servere med en italiensk dessert? Vi kan anbefale tiramisu eller panna cotta som begge er gode desserter.