Saltimbocca med smørstekt spinat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tradisjonell italiensk rett som smaker utrolig godt. Spekeskinke kombinert med skinkebiff og salvieblader - fristelser for norske ganer!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
600 g skinkebiff skåret i 8 tynne skiver -
8 skiver spekeskinke -
8 blader frisk salvie -
ca.
3 ss smør -
2,5 dl tørr hvitvin -
1 ts nykvernet pepper -
1 pk frisk spinat (ca. 250 g) -
1 båt hvitløk -
1 ss smør -
0,5 ts salt -
0,5 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
- Bank skinkebiffene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver biff, fest med tannstikker.
- Stek biffene på middels varme i 3 minutter på hver side. Kverne over pepper. Ta dem ut av stekepanna og hold dem varme under lokk.
- Smelt smør i en kjele. Ta en hvitløksbåt på en gaffel og la den steke litt rundt i panna før du har i spinaten. Dette for å gi passe hvitløksmak. Damp spinaten i 2 minutter.
- Kok opp hvitvin, og la den koke inn i 4-5 minutter. Pisk inn 1-2 ss smør i vinsausen og smak til med salt og pepper.
Server saltimbocca med dampet spinat, vinsaus og brød.
Hva med å servere med en italiensk dessert? Vi kan anbefale tiramisu eller panna cotta som begge er gode desserter.