Saus til lam
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en enkel saus med mye herlig smak og som passer ypperlig til lammekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
6 båter hvitløk -
2 ss nøytral olje -
1 stilk frisk rosmarin -
2 ss balsamicoeddik -
4 dl rødvin -
2 ss grov sennep -
1 ss sukker -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1 dl kraft fra steken
Slik gjør du
- Skrell og grovhakk hvitløkskløftene. Surr hvitløken i en kasserolle med olje i et par minutter på middels varme. Tilsett rosmarin når hvitløken er blank. Ha i balsamico og rødvin, kok ned til halvparten.
- Pisk inn sennep og sukker. La sausen småkoke litt slik at den blir passelig tykk og fin i konsistensen.
Sennep jevner sausen, men hvor mye avhenger av typen sennep du bruker. Noen ganger kan det være nødvendig å tilsette litt mer sennep. Om du ikke vil ha mer sennepssmak så kan du nå jevne sausen med litt maisennajevning (maisenna og vann). - Smak til sausen med salt og pepper.
Har du lammesjy eller kraft fra stekingen av kjøttet, bør du ha den i sausen og justere sausens konsistens deretter.