Saus til lam

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en enkel saus med mye herlig smak og som passer ypperlig til lammekjøtt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 dl rødvin
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 dl kraft fra steken

Slik gjør du

  1. Skrell og grovhakk hvitløkskløftene. Surr hvitløken i en kasserolle med olje i et par minutter på middels varme. Tilsett rosmarin når hvitløken er blank. Ha i balsamico og rødvin, kok ned til halvparten.
  2. Pisk inn sennep og sukker. La sausen småkoke litt slik at den blir passelig tykk og fin i konsistensen.
    Sennep jevner sausen, men hvor mye avhenger av typen sennep du bruker. Noen ganger kan det være nødvendig å tilsette litt mer sennep. Om du ikke vil ha mer sennepssmak så kan du nå jevne sausen med litt maisennajevning (maisenna og vann).
  3. Smak til sausen med salt og pepper.

Har du lammesjy eller kraft fra stekingen av kjøttet, bør du ha den i sausen og justere sausens konsistens deretter.