Sennepssaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god sennepssaus med sting og mange bruksområder. Nydelig til kylling eller kalkun, men også til stekt fisk eller på en buffet.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 ss sukker
  • 0,75 dl rødvinseddik
  • 0,5 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 1 dl grov sennep
  • 3 dl kremfløte
  • 80 g smør

Slik gjør du

  1. Ha vineddik og sukker i en liten kjele og kok det på sterk varme til det tykner. Rør hele tiden og pass på at det ikke blir brent.
  2. Tilsett fløte, sennep og kraft. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke 3-4 minutter.
  3. Del smøret i små terninger og visp det inn i sausen. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt, da vil den sprekke. Hold sausen varm til servering.