Sennepsgratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam med bein er deilig røff og rustikk mat som egner seg godt til et raust vennelag. Avslutt steketiden med å gni kammen inn med honning, sennep og urter, og server med en fargerik og smakfull salat med bønner og cherrytomater. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med bein
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stilker frisk timian
  • 3 dl vann

Sennesgratinering

  • 3 ss grov dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 1 ss frisk persille
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bønne- og tomatsalat

  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g cherrytomat
  • 1 boks hvite bønner (ferdig kokt) á 380 g
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

bar