Shepherd's Pie med reinsdyrkjøtt
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tradisjonell Sheperds Pie lages som oftest med lamme- eller fårekjøtt, og er ikke en pai, men en gryterett med potetlokk. Vi har brukt rester av reinsdyrstek og lekt oss fram til en pie-variant med viltpreg. Det er viktig å merke seg at dette er en restemat-rett, der alle ingrediensene er ferdig varmebehandlet før de havner i gryta.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g ferdigstekt reinsdyrstek -
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
0,25 stk. sellerirot -
3 dl ferdig brun saus -
1 boks hermetiske tomater -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss hakket frisk timian -
300 g kokte poteter -
1 ss smør
Slik gjør du
- Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm store biter.
- Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland eventuelt inn rømme og sukkerkulør.
- Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.
- Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.
- Plasser formen på rist midt i ovnen og stek på 200 °C i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.
- Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm.