Sjokoladecupcakes med marengsglasur
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sjokoladecupcakes med en syrlig marengskrem er en perfekt liten godsak til venninnekaffen.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g smør -
3,5 dl vann -
6 ss kakaopulver -
3 stk. egg -
1 beger lettrømme -
2 ts natron -
7 dl sukker -
7 dl hvetemel -
1 ts salt
Marengsglasur:
-
4 stk. eggehvite -
1 krm salt -
200 g melis -
saft av
2 stk. lime -
2 dråper rød konditorfarge
-
20 g revet mørk kokesjokolade til pynt
Slik gjør du
- Smelt smør, og ha det i en bolle. Bland inn øvrige ingredienser, melet til slutt. Visp sammen til en jevn røre, og hell den i muffinsformer til de er 3/4 fulle.
- Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdig. Stikk pinnen i midten av muffinsene, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett når du steker dem, da holder de fasongen bedre.
- Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv glasur, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge.
- Ha marengsglasuren i en sprøytepose med rund tipp, og dekorer muffinsene. Pynt med litt revet sjokolade.
Server gjerne med friske bær.