Sjokoladeisparfait
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fløyelsmyk konsistens og rik sjokoladesmak gjør dette til et fyrverkeri av en sjokoladeiskake!
Ingredienser
12 porsjoner
Nøttebunn:
-
75 g hasselnøtter eller mandler -
75 g melis -
2 stk. eggehvite
Sjokoladeisparfait:
-
300 g lys kokesjokolade -
120 g sukker -
1 beger crème fraîche orginal, 35 % -
5 stk. eggeplomme -
4 dl kremfløte -
3 ss grand marnier eller annen sitruslikør
Til fyll og pynt:
-
50 g hasselnøtter -
200 g bringebær (ta av noen til pynt) -
3 ss kakaopulver
Slik gjør du
- Kjør hasselnøtter i en hurtigmikser. Pisk eggehviten til stiv marengs med halvparten av melisen. Ha i resten og pisk videre. Vend inn nøtteblandingen med en slikkepott. Fyll blandingen i en kakeform, 20 cm i diameter. Stek nøttebunnen på midterste rille på 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakebunnen i formen.
- Rist hasselnøtter i en tørr panne. Avkjøl noe. Gni nøttene mellom hendene eller i et håndkle slik at det meste av skallet faller av.
- Finhakk sjokolade. Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet. Hell det over sjokoladen. Rør sammen med en slikkepott til du får en glatt masse. Visp inn eggeplommer én om gangen. Avkjøl. Vend inn pisket kremfløte i to omganger.
- Smør innsiden av kakeformringen (20 cm) med litt olje. Sett ringen på et flatt fat. Legg nøttebunnen nederst og hell på halvparten av sjokolademassen. Dryss over noen hasselnøtter og bringebær. Hell på resten av sjokolademassen og legg på resten av hasselnøttene og bringebærene. La dem synke ned i sjokolademassen. Stryk over kaken med en bred kniv for å få glatt overflate. Sett kaken i fryseren i minst 6 timer.
- La kaken stå 20 minutter i kjøleskapet før den skal serveres. Fjern kakeringen og pynt kaken med et dryss kakao eller revet sjokolade, friske bringebær og hakkede hasselnøtter.