Sjokolademousse med appelsin
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Appelsin og sjokolade er en klassisk og nydelig smakskombinasjon. I denne luftige sjokolademoussen setter revet sjokolade ekstra spiss på smaksopplevelsen.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g kokesjokolade -
4 stk. egg -
2 ss sukker -
2,5 dl kremfløte -
0,5 stk. appelsin -
1 dl hasselnøtter -
1 dl valnøttkjerner
Slik gjør du
- Skill eggene. Pass på at du ikke får noe eggeplomme i hvitene.
- Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad.
- Visp eggehvitene i en bolle og visp kremen stiv i en annen bolle.
- I en tredje bolle rør sammen eggeplommer med sukker.
- Den smeltede sjokoladen helles i eggeplommeblandingen litt etter litt. Pass på at sjokoladen er ikke for varmt.
- Vend forsiktig inn pisket krem og pisket eggehviter i sjokolade/eggeplommeblanding. Bruk en slikkepott og vend inn fra kanten og inn. Finriv appelsinskall, og tilsett i blandingen.
- Hell mousseblandingen i porsjonsformer eller i en stor form, og sett den kaldt i minst en time. Nøtter er perfekt til denne moussen.