Sjokolademoussekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette kan bli favorittkaken for mange. Nøttebunn med sjokolademousse smaker himmelsk og kan gjerne serveres som dessert i følge med sitronsorbet eller vaniljeis.

Ingredienser

Bunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 125 g sukker
  • 125 g hasselnøtter
  • 25 g hvetemel

Mørk sjokolademousse:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
  • 25 g sukker
  • 2 ss konjakk
  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 4 stk. gelatinplater

Glasur:

  • 1 stk. plate mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g usaltet smør

Aprikoser:

  • 7 stk. aprikos
  • 6 ss sukker
  • 2 dl appelsinjuice
  • 0,25 ts tørket safran
  • 1 stk. vaniljestang

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter nesten stivt, og tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i. Ha røren i en springform (24 centimeter). Stek bunnen ved 180 ºC i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  2. Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake.
  3. Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden.
  4. Smelt sjokoladen i vannbad. Bland den i den varme massen og rør godt. Avkjøl massen litt. 
  5. Bløt i mellomtiden gelatin. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og konjakk. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet.
  6. Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Kok opp fløte og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell det over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken.
  7. Ha alle ingrediensene til aprikosene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken. Bruk sirupen som saus.

 Server med sitronsorbet eller vaniljeis.