Sjokolademoussekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Dette kan bli favorittkaken for mange. Nøttebunn med sjokolademousse smaker himmelsk og kan gjerne serveres som dessert i følge med sitronsorbet eller vaniljeis.
Ingredienser
Bunn:
-
4 stk. eggehvite -
125 g sukker -
125 g hasselnøtter -
25 g hvetemel
Mørk sjokolademousse:
-
4 stk. eggeplomme -
5 dl kremfløte -
25 g sukker -
2 ss konjakk -
300 g mørk kokesjokolade -
4 stk. gelatinplater
Glasur:
-
1 stk. plate mørk kokesjokolade -
1 dl kremfløte -
50 g usaltet smør
Aprikoser:
-
7 stk. aprikos -
6 ss sukker -
2 dl appelsinjuice -
0,25 ts tørket safran -
1 stk. vaniljestang
Slik gjør du
- Pisk eggehviter nesten stivt, og tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i. Ha røren i en springform (24 centimeter). Stek bunnen ved 180 ºC i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake.
- Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden.
- Smelt sjokoladen i vannbad. Bland den i den varme massen og rør godt. Avkjøl massen litt.
- Bløt i mellomtiden gelatin. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og konjakk. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet.
- Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Kok opp fløte og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell det over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken.
- Ha alle ingrediensene til aprikosene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken. Bruk sirupen som saus.
Server med sitronsorbet eller vaniljeis.