Sjokoladepudding
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Sjokoladepudding er desserten man husker fra barndommen som fortsatt er barnslig god. Lag den gjerne i små porsjonsskåler, og server med hjemmelaget vaniljesaus, pisket krem og revet sjokolade. Da passer den kjempefint som en dessert på tapasbordet.
Ingredienser
SJOKOLADEPUDDING
-
4 stk. gelatinplater -
3 dl melk -
2 dl kremfløte -
50 g sukker -
100 g grovhakket sjokolade
Vaniljesaus:
-
4 stk. eggeplomme -
2 dl melk -
2 dl kremfløte -
50 g sukker -
frøene fra
0,5 stk. vaniljestang
Slik gjør du
1. Lag vaniljesaus. Ha eggeplommer i en bolle. Kok opp melk, kremfløte, sukker og frø fra vaniljestang, slik at sukkeret løser seg opp. Sil melk- og fløteblandingen forsiktig over eggeplommene mens du visper kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp, se til at det ikke koker. Rør med en slikkepott til det tykner.
2. Lag sjokoladepudding. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
3. Kok opp melk, kremfløte og sukker i en kjele, slik at sukkeret løser seg opp. Trekk kjelen av platen og rør inn sjokolade. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå noen minutter.
4. Hell blandingen i små former, eventuelt en stor form. Sett dem i kjøleskapet til puddingen blir stiv, ca. 2 timer.
Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus, litt pisket krem og revet sjokolade.