Sjokoladepudding

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sjokoladepudding er desserten man husker fra barndommen som fortsatt er barnslig god. Lag den gjerne i små porsjonsskåler, og server med hjemmelaget vaniljesaus, pisket krem og revet sjokolade. Da passer den kjempefint som en dessert på tapasbordet. 

Ingredienser

porsjoner

SJOKOLADEPUDDING

  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 100 g grovhakket sjokolade

Vaniljesaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • frøene fra 0,5 stk. vaniljestang

Slik gjør du

1. Lag vaniljesaus. Ha eggeplommer i en bolle. Kok opp melk, kremfløte, sukker og frø fra vaniljestang, slik at sukkeret løser seg opp. Sil melk- og fløteblandingen forsiktig over eggeplommene mens du visper kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp, se til at det ikke koker. Rør med en slikkepott til det tykner.

2. Lag sjokoladepudding. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.

3. Kok opp melk, kremfløte og sukker i en kjele, slik at sukkeret løser seg opp. Trekk kjelen av platen og rør inn sjokolade. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå noen minutter.

4. Hell blandingen i små former, eventuelt en stor form. Sett dem i kjøleskapet til puddingen blir stiv, ca. 2 timer.

Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus, litt pisket krem og revet sjokolade. 

Ønsker du å lage sjokoladepuddingen i én stor form bør du tilsette en ekstra gelatinplate. Du kan også hvelve sjokoladepuddingen over på en tallerken og pynte den. Dekk formen med plastfolie eller dypp formen i varmt vann for å få puddingen enkelt ut av formen.