Sjørøverskute
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Denne sjokoladekaken er kjempepopulær i bursdagsselskaper!
Ingredienser
1 porsjoner
Nok til minst 10 sultne sjørøvere
-
400 g smør -
4,5 dl vann -
6 ss kakaopulver -
9 dl sukker -
9 dl hvetemel -
1 ts salt -
2 ts natron -
5 stk. egg
Sjørøverkrem:
-
250 g mykt smør -
250 g melis -
1 stk. egg -
ca.
4 ss kakaopulver
Pynt:
-
1 pose non stop sjokolade -
ca.
10 stk. seigmann -
2 stk. lakrisstang
grillpinner
sorte ark
litt hønsenetting (til utkikkstønne)
bomullshyssing
-
1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak -
ca.
5 dråper blå konditorfarge (tykk)
Slik gjør du
- Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Sett langpannen på nest nederste rille i stekeovnen og stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
- Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
- Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
- Del kaken i tre lengder (1, 2 og 3 i diagrammet under). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C).
- Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre.
- Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E. Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen.
- Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Tre seilene på trespyd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
- Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.