Skalldyrpasta
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 pk tagliatelle (à 500 g) -
2 stk. sjalottløk -
2 båter hvitløk -
200 g friske blåskjell -
200 g friske hjerteskjell -
2 ss olivenolje -
1 dl hvitvin eller eplejuice
-
2 ss finhakket frisk gressløk -
2 ss finhakket frisk dill -
saften av
0,5 stk. sitron
-
3 dl kremfløte -
4 stk. finsnittet vårløk -
250 g cherrytomat (à 250 g) -
1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Slik gjør du
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll pastaen raskt i kaldt vann. Sett til side.
- Rens sjalottløk og hvitløk, og finhakk løken. Del tomatene i to.
- Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Fres sjalottløk og hvitløk i en vid gryte med olivenolje. Ha i skjellene og hell på hvitvin. Damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Løft skjellene opp av gryten med en hullsleiv, og sett dem til side.
- Hell fløte i kjelen, og kok opp. Når det begynner å tykne ha i vårløk, tomater, srirachasaus og den kokte pastaen.
- Smak til med gressløk, dill, sitronsaft, salt og pepper, og vend inn de dampede skjellene.
Server med godt brød.