Skinkestek med fiken og mandler
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Toppet med blant annet fiken, mandler og bacon er denne skinkesteken full av deilige julesmaker. Gjestene dine kommer til å elske den!
Ingredienser
-
1,5 kg skinkestek, svinestek , flatbiff eller ytrefilet av svin -
1,5 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss smør til steking -
150 g bacon i små terninger -
2 båter finhakket hvitløk -
10 stk. tørkede fiken i små terninger -
saft av
2 stk. klementin -
1 ss finhakket frisk salvie -
50 g grovhakkede mandler
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 125 °C.
2. Krydre steken med salt og pepper. Brun den godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Legg steken over i en ildfast form.
3. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken, og sett formen midt i stekeovnen.
4. Fres baconterninger sprø i en stekepanne. Ta ut baconet, og fres finhakket hvitløk i stekepannen med baconfett. Ha i tørket fiken i terninger og press over saften av klementin. Stek noen minutter og ha i finhakket salvie. Bland inn sprøstekt bacon til slutt.
5. Ta ut steken når steketermometeret viser ca. 68 °C, smør på fikenblandingen og dryss over grovhakkede mandler. Sett formen tilbake i stekeovnen.
6. Øk temperaturen på stekeovnen til 200 °C, og stek videre til mandlene har fått en fin brunfarge og steken har ønsket kjernetemperatur. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.