Skinkestek med rødkål- og rødbetesalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sprø svor minner om selveste julekvelden! Den saftige skinkesteken i kombinasjon med en frisk rødkål- og rødbetsalat er snadder gjestemat med deilige smaker av jul.
Ingredienser
-
2 kg skinkestek med svor -
3 ts salt -
1 ts pepper -
2,5 dl varmt vann
Rødkål- og rødbetesalat:
-
500 g rødkål -
200 g rødbete -
2 stk. rødløk -
2 ss kapers -
2 ss hakket frisk dill
Dressing:
-
4 ss rødvinseddik -
2 ss honning -
4 ss olivenolje -
2 ts salt -
1 ts pepper
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 230 °C.
2. Rut svoren. Skjær godt ned i fettet, men ikke i kjøttet. Gni steken inn med salt og pepper, gjerne dagen i forveien.
3. Legg steken i en ildfast form. Tilsett varmt vann. Dekk formen med aluminiumfolie. Sett langpannen midt i stekeovnen i ca. 45 minutter til svoren begynner å sprike.
4. Fjern folien og skru ned temperaturen til 175 °C. Stikk et steketermometer inn i steken og stek videre til steketermometeret viser 68 °C for medium stekt eller 74 °C for gjennomstekt. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. La steken hvile i 15-20 minutter.
5. Finsnitt rødkål. Skrell rødbetene og riv dem grovt på et rivjern. Finhakk løk. Bland rødkål, rødbete, rødløk, kapers og hakket dill til en fargerik salat.
6. Bland sammen dressingen og hell den over salaten. Den kan serveres med en gang, men blir bedre om den får stå og trekke smak en stund.