Skinkestek med sennep og aprikos
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Med denne saftige og dekorative skinkesteken, som også har smak av julens krydder, imponerer du lett dine gjester. Sett gjerne ditt eget preg på retten ved å smøre en hjemmelaget sennep på steken.
Ingredienser
-
1,5 kg svinestek , skinkestek, flatbiff eller ytrefilet av svin -
1,5 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss smør til steking
-
200 g tørket aprikos -
ca.
50 stk. hel nellik -
3 ss grov sennep -
50 g mandelflak
Slik gjør du
1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med smør. Legg det over i en ildfast form.
2. Stikk inn et steketermometer, og sett formen inn i stekeovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt når steketermometeret viser 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C.
3. Legg aprikos i vann i 5-10 minutter slik at de blir myke. Del dem deretter i to og stikk inn en nellikspiker i hver av de halve aprikosene.
4. Ta ut kjøttet når steketermometeret viser ca. 68 °C, smør på sennep og legg på aprikosene. Se til at nellikspikrene fester seg i kjøttet. Dryss mandelflak på toppen og sett formen tilbake i stekeovnen.
5. Øk temperaturen på stekeovn til 200 °C, og stek videre til mandlene har fått en fin brunfarge og kjøttet har ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile i 15-20 minutter før du skjærer i det.