Skinkestek med tilbehør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skinkesteken, en klassiker, som i tillegg er en fantastisk hovedråvare til så mye spennende tilbehør. Prøv våre tips, og få en ny smaksopplevelse!

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor
  • 4 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl kokende vann

Slik gjør du

1. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form.

Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.

2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell på kokende vann i formen, dekk til med aluminiumfolie og sett formen inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.

3. Ta av folien, skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er medium pluss når steketermometeret viser 68 °C og gjenneomstekt på 74 °C. Dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. Følg godt med, dette går raskt.

Server den saftige skinkesteken med deilig, sprø svor og tilbehør som for eksempel gulrothummus, rødkål- og rødbetesalat, grønnkål- og gresskarsalat, deilige ovnsbakte poteter med appelsin, hvitløk og mandler og en sjysaus.