Snickerskake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
De fleste elsker kombinasjonen av salte peanøtter dynket i karamell og sjokolade! Snickerskake gir deg alt det beste i én form, noe gjestene dine kommer til å digge!
Ingredienser
porsjoner
Brownie:
-
3 dl sukker -
4 ss kakaopulver -
1,5 dl hvetemel -
1 ts vaniljesukker -
150 g smør -
2 stk. egg
Hvit sjokolademousse:
-
100 g hvit sjokolade -
3 dl kremfløte -
1 stk. gelatinplater -
100 g marshmallows
Karamellsaus:
-
3 dl kremfløte -
2 dl sukker -
1 dl lys sirup -
100 g smør
Topping:
-
1 dl salte peanøtter -
200 g mørk kokesjokolade -
2 ts kokosfett (delfiafett)
Slik gjør du
- Bland alt det tørre til brownierøren i en bakebolle.
- Tilsett smeltet smør og egg. Rør alt godt sammen.
- Smør en liten form, ca. 20x30 cm og dekk den med bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover.
- Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i 45-50 minutter. Avkjøl helt.
- Grovhakk hvit sjokolade til sjokolademoussen og ha det i en bolle.
- Legg gelatinplater til bløt i kaldt vann.
- Ha fløte i en tykkbundet kjele, varm opp på medium varme. Tilsett gelatinplaten og rør rundt til den er oppløst. Ha i marshmallows og rør rundt til det er smeltet.
- Hell den varme fløten over sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet.
- Ha blandingen over i kakeformen og sett kjølig til det har stivnet.
- Ha fløte, sukker og sirup til karamellsaus i en vid, tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
- La det koke på middels varme i ca. 30 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften bør du beregne 10-15 minutter lengre koketid.
- Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til den kommer opp i 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. Det er bedre at dråpen er for myk, enn for hard.
- Når karamellen har riktig temperatur eller har bestått "dråpetesten", tilsett smør i terninger. Rør smøret godt inn i karamellblandingen.
Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.
- Hell karamellsaus på den stivnede sjokolademoussen og dryss på salte peanøtter.
- Smelt sjokolade og delfiafett til toppingen over vannbad og hell i kakeformen. Sett det kjølig til sjokoladen har stivnet.
Skjær kaken opp i passende biter. Oppbevar kaken kjølig eller i fryseren.