Sopp- og fløtesaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil! Er du heldig har du ”vill” sopp fra høsten i fryseren. Hvis ikke, får du en helt utmerket saus av sopp fra butikken også. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt – fra viltkjøtt til kylling.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g frisk sjampinjong eller kantarell -
0,5 stk. finhakket løk -
1 båt finhakket hvitløk -
2 ss smør eller margarin -
2 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet) -
2 dl matfløte -
1 ts soyasaus -
0,25 ts pepper -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Vask og rens sopp, og del om nødvendig i mindre biter.
- Fres sopp og løk i en varm stekepanne med smør til den er myk og begynner å bli gyllen. Hell i buljong. Rør godt.
- Tilsett fløte og la det hele koke til sausen tykner. Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
Om du synes sausen er for tynn, kan du jevne den md litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Hermetisert, fryst eller tørket sopp er også supert å bruke i soppsaus.