Sopp- og linsesalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en knallgod rett – fin som vegetarisk middag, eller som tilbehør til kjøtt. Svarte Belugalinser eller Puy-linser er aller best i denne retten, men røde linser fra boks kan også brukes.
Ingredienser
porsjoner
-
2 dl belugalinser , puylinser eller røde linser -
2 ss olivenolje -
300 g frisk aromasopp -
2 båter hvitløk -
0,25 ts chiliflakes -
0,5 stk. saft og skall av sitron -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss bladpersille -
100 g ferdig vasket frisk spinat
Slik gjør du
- Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.
- Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.
- Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene.
- Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.