Sopp-pickles

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet sopp kan like gjerne lages av fersk sopp som av forvellet sopp som har ligget i fryseren en tid. Det blir uansett et spennende tilbehør til posteier og patèer, i salater eller som tilbehør til vilt- og lammeretter.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg fersk sopp , renset
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ss salt
  • 1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer
  • 4 båter hvitløk , i tynne skiver
  • 2 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp eddik, vann og sukker og legg i sopp, løk, hvitløk, chili og krydder. Kok opp, senk varmen og la det hele trekke i 10-15 minutter.
  2. Fyll i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake så glasset blir helt fullt. Skru på lokket.

Oppbevar glassene kaldt og mørkt.

Lag din egen variant ved å bytte ut hvitvinseddik med eplecidereddik, eller ved å variere krydderet med det du liker best. Du kan også bruke forvellet sopp, beregn ca. 500 gram til samme mengde krydder.