Sopp-pickles
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Syltet sopp kan like gjerne lages av fersk sopp som av forvellet sopp som har ligget i fryseren en tid. Det blir uansett et spennende tilbehør til posteier og patèer, i salater eller som tilbehør til vilt- og lammeretter.
Ingredienser
1 porsjoner
-
1 kg fersk sopp , renset -
2 dl hvitvinseddik -
1 dl vann -
2,5 dl sukker -
1 ss salt -
1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer -
4 båter hvitløk , i tynne skiver -
2 stk. rød chili , i tynne skiver -
2 ts korianderfrø -
2 ts gule sennepsfrø -
1 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
- Kok opp eddik, vann og sukker og legg i sopp, løk, hvitløk, chili og krydder. Kok opp, senk varmen og la det hele trekke i 10-15 minutter.
- Fyll i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake så glasset blir helt fullt. Skru på lokket.
Oppbevar glassene kaldt og mørkt.
Lag din egen variant ved å bytte ut hvitvinseddik med eplecidereddik, eller ved å variere krydderet med det du liker best. Du kan også bruke forvellet sopp, beregn ca. 500 gram til samme mengde krydder.