Sørafrikanske kyllingspyd (Sosaties)
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
I Sør-Afrika kaller man grillspyd for sosaties. Eddik i marinaden, kylling, aprikos og sterke krydder er en typisk kombinasjon som er mye brukt i det sørafrikanske kjøkken.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g kylling lårfilet i biter -
24 stk. tørket aprikos -
6 ss hvitvinseddik -
4 ss olivenolje -
2 ts brunt sukker -
2 ts malt spisskummen -
1 ts malt koriander -
2 ts karri
Slik gjør du
- Tre kyllingbiter og aprikos på spydene.
- Bland sammen eddik, olivenolje, sukker, spisskummen, koriander og karri. Dekk spydene med marinaden og la dem ligge minst to timer slik. Gjerne over natten.
- Grill spydene til kyllingbitene er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side
Server med ris med løk og ferskenchutney.