Spareribs med asiatisk glaze

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Spareribs med asiatisk glaze - så godt at man får lyst til å slikke tallerkenen! Glazen er både syrlig og søt, og går godt sammen med det saftige kjøttet. Spareribs kan grilles, smokes eller varmes i ovnen.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 kg rå spareribs
  • 1 ss salt
  • 1 ss kvernet pepper
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. hodekål

Asiatisk glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili (uten frø)
  • 2 ts revet hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • skall av 1 stk. lime
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis

Slik gjør du

bar
bar
bar

Skjær spareribs i skiver mellom beina, og ha over asiatisk glaze før servering. Her er det lov til å spise med henda ;-)

bar