Spareribs med asiatisk glaze
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Spareribs med asiatisk glaze - så godt at man får lyst til å slikke tallerkenen! Glazen er både syrlig og søt, og går godt sammen med det saftige kjøttet. Spareribs kan grilles, smokes eller varmes i ovnen.
Ingredienser
porsjoner
-
3 kg rå spareribs -
1 ss salt -
1 ss kvernet pepper -
2 dl eplejuice -
2 dl eplecidereddik -
0,5 stk. hodekål
Asiatisk glaze:
-
2 stk. sitrongress -
3 dl søt soyasaus (ketjap manis) -
2 ss riseddik -
4 ss brunt sukker -
2 stk. finhakket grønn chili (uten frø) -
2 ts revet hvitløk -
2 ts revet frisk ingefær -
skall av
1 stk. lime -
1 stk. hel kanel -
2 stk. stjerneanis
Slik gjør du
Skjær spareribs i skiver mellom beina, og ha over asiatisk glaze før servering. Her er det lov til å spise med henda ;-)