Spekematpai
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En frisk og deilig spekematpai er en super rett du kan nyte i sommervarmen. Paien gjør seg utmerket som lunsj til vennegjengen eller på et flott tapasbord.
Ingredienser
6 porsjoner
-
300 g spekeskinke -
0,5 beger rød cherrytomat , delt i to -
1 stk. mozzarella , revet i biter -
6 stk. hermetiske artiskokker , delt i fire -
12 stk. grønne oliven , delt i to -
0,5 pk ruccula
Paideig:
-
100 g kaldt smør i terninger -
200 g hvetemel -
0,5 dl kaldt vann
Fyll:
-
5 stk. egg -
3 dl melk -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Ha hvetemel i en foodprossesor, tilsett smør og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør til en fin deig. Ta plastfolie over deigen, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
- Trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
- Forstek bunnen på 200 °C i ca. 15 minutter, bruk nederste rille.
Paibunnen kan du også kjøpe ferdig eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig. Paien kan også lages i små porsjonsformer hvis du ønsker å servere den som en forrett til middagen. I så fall må du beregne en del kortere steketid.
- Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i den forstekte paibunnen, og stek på 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en gyllen farge. La paien avkjøle litt.
- Anrett paien med spekemat, tomat, mozzarella, artiskokk, oliven og ruccula.