Spicy lammegryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk fårikålkjøtt møter eksotiske krydder i denne gryta. En litt hot lammegryte for deg som liker det spicy. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. løk
  • 3 ts chiliflakes
  • 4 stk. grønn chili
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 1,5 l vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss frisk mynte
  • 2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle.
  2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Bland dette inn i kjøttet. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet.
  3. Bland inn alle de tørre krydderne i kjøttet, og rør godt. Tilsett creme fraiche og vann.
  4. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  5. Hakk mandler og nøtter. Tilsett fløte, mandler og pistasjenøtter og la blandingen koke i 15 minutter.
  6. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.
  7. ,,
  8. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
  9. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet. 
  10. Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet
  11. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.
  12. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  13. Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter.
  14. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.
  15. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
  16. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet. 
  17. Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet
  18. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.
  19. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  20. Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter.
  21. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.
  • Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
  • Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet.
  • Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet
  • Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.
  • Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  • Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter. 
  • Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
    2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet.
    3. Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet
    4. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.
    5. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
    6. Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter. 
    7. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.
  1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
  2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. 
  3. Ha chili og de tørre krydderne i en blender. Bland Løk, hvitløk, ingefær og knuste krydder godt og gni det godt inn i kjøttet. 
  4. Varm olje i en gryte. Brun kjøttet i omganger og tilsett vann.
  5. Dekk med lokk, senk temperaturen og la retten småkoke i en drøy time, til kjøttet er helt mørt mørt.
  6. Tilsett créme fraîche, og kok opp på nytt.
  7. Hakk urter og bland dem inn gryta rett før servering. 

Server med ris eller godt, ferskt brød.