Spinat- og olivenpai
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En god pai setter en spiss på måltidet. Denne paien har et sus av middelhavet over seg og passer kjempegodt til spekemat.
Ingredienser
4 porsjoner
-
150 g smør -
3 dl hvetemel -
2 ss vann
Fyll:
-
3 stk. egg -
1 pk frisk eller frossen spinat -
1 beger lettrømme -
150 g parmesan -
6 båter hakket hvitløk -
0,5 ts salt -
150 g sorte oliven uten stein
Slik gjør du
- Smuldre sammen smør og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Dekk til deigen godt og legg den i kjøleskap i minst 1 time.
- Trykk deigen ut i en paiform (ca. 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel.
- Forstek paibunnen i ovnen på 230 °C i ca. 15 minutter.
- Visp sammen egg i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og hell det ut. Bruker du frisk spinat, damp den i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen.
- Stek paien videre ved 220 °C i ca. 20 minutter.
Paien smaker ypperlig til spekemat.