Squashsuppe med strimlet svinebiff

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en herlig lettlaget og frisk suppe som kan serveres både kald og varm. Med strimlet svinebiff og litt godt brød til blir dette et ordentlig godt suppemåltid.

Ingredienser

4  porsjoner

Squash- og basilikumsuppe:

  • 3 stk. grønn squash
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 l vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

1. Grovhakk squash og løk. Finhakk hvitløk.

2. Stek løken i en varm kasserolle med olje til den er myk og gyllen. Tilsett hvitløk og stek videre i et par minutter. Ha i grovhakket squash, vann, buljongterning, salt og pepper. Kok opp, sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter. Rør gjerne et par ganger underveis.

3. Ha blandingen i en blender sammen med basilikum og kjør suppen til den er helt jevn og fin. Spar litt basilikum til servering.

Vær veldig forsiktig når du kjører glovarm suppe i blender. Fyll den bare halvfull og begynn alltid på laveste hastighet. Blend suppen i flere omganger om nødvendig og hold gjerne et kjøkkenhåndkle over åpningen på toppen for sikkerhetsskyld.

4. Ha suppen tilbake i gryten. Rør inn hvitvineddik og smak til med salt og pepper.

5. Krydre svinebiffene med salt og pepper. Pensle dem med litt olje og legg dem på varm grill. Grill biffene i 2-3 minutter på hver side til de har fått fin farge og er gjennomstekte. Utenfor grillsesongen kan du steke svinebiffene i stekepannen i 2 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i 2-3 minutter på hver side.

Server suppen i suppeboller, dryss over litt frisk basilikum og lag et fint mønster i suppen ved å ringle over med creme fraiche ved hjelp av en skje. Server også gjerne litt brød til.