Stekt andebryst

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Andebryst er kjempegodt, forutsett at det blir stekt med omhu og på riktig måte. Her viser vi deg hvordan man kan gå frem for å oppnå perfekt andebryst med crispy skinn og saftig, rosa kjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk rosmarin

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 125 °C.

1. Snitt rutemønster i fettet på andebryst. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

2. Krydre med salt og pepper.  

3. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin.

4. Stek andebryst i stekeovnen i ca. 30 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 °C. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer i dem.