Stekt andebryst
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Andebryst er kjempegodt, forutsett at det blir stekt med omhu og på riktig måte. Her viser vi deg hvordan man kan gå frem for å oppnå perfekt andebryst med crispy skinn og saftig, rosa kjøtt.
Ingredienser
-
2 stk. andebryst -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss smør -
6 båter hvitløk -
2 stilker frisk rosmarin
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 125 °C.
1. Snitt rutemønster i fettet på andebryst. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
2. Krydre med salt og pepper.
3. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin.
4. Stek andebryst i stekeovnen i ca. 30 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 °C. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer i dem.