Stekt sikori
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sikori, eller endiver, som den også kalles er en litt bitter salat som det i flere land er svært vanlig å steke, grille eller gratinere. Når endiver varmebehandles forsvinner bitterheten og den blir mild og fin i smaken – enkelt og nydelig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. sikorisalat (endivie) -
2 ss nøytral olje -
1 ss sukker -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
saft av
0,5 stk. sitron
Slik gjør du
1. Rens salaten og del den i to på langs.
2. Varm en stekepanne med smør eller olje og dryss over halvparten av sukkeret.
3. Legg halve sikori med snittflaten ned i stekepannen og stek i 3-4 minutter, eller til sikoriene begynner å få fin farge på undersiden. Dryss over resten av sukkeret og snu dem forsiktig. Krydre med salt og pepper.
4. Klem over sitronsaft når sikoriene har fått fin farge på begge sider.
Sikori/endiver kan du også ostegratinere. Begynn med å gjøre som beskrevet over, og flytt deretter sikoriene/endivene over i en ildfast form. Dryss over revet hvit ost, og gratiner i 5-6 minutter på 200 °C, til osten har smeltet og fått en fin gyllen farge.