Stekt skrei med rødvinsaus og hvit rotmos

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Superfisken skrei er flott å steke, og nydelig å servere i et enkelt vennelag. Her kan du bruke skreifilet eller -loin, som flaker seg fint når den varmebehandles. Rødvinsaus, hvit rotmos og brokkolini er knallgodt tilbehør.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet eller skreiloin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts smør

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2,5 dl rødvin
  • 0,25 ts tørket rosmarin eller timian
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g kaldt smør

Hvit rotmos

  • 250 g sellerirot
  • 250 g persillerot
  • 250 g pastinakk
  • ca. 3 dl melk
  • 2 ss smør

Slik gjør du