Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kamskjellene er best når det er som kaldest ute, en god huskeregel er at sesongen for skjellene er i alle måneder som inneholder en "r". Ferske kamskjell er selvsagt de beste men du får også kjøpt fryste. De trenger kun kort tid i pannen og blomkålpureen kan gjøres i stand på forhånd.
Ingredienser
4 porsjoner
-
100 g chorizopølse eller bacon -
1 ss nøytral olje -
12 stk. kamskjell -
1 ss nøytral olje -
1 ss smør til steking -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss frisk gressløk til pynt
Blomkålpuré:
-
1 stk. blomkål -
1 båt hvitløk , revet -
2 dl matfløte -
2 ss smør -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper