Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kamskjellene er best når det er som kaldest ute, en god huskeregel er at sesongen for skjellene er i alle måneder som inneholder en "r". Ferske kamskjell er selvsagt de beste men du får også kjøpt fryste. De trenger kun kort tid i pannen og blomkålpureen kan gjøres i stand på forhånd. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g chorizopølse eller bacon
  • 1 ss nøytral olje
  • 12 stk. kamskjell
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss frisk gressløk til pynt

Blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 båt hvitløk , revet
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du