Stekte steambuns med spekeskinke
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Stekte steambuns fylt med deilig norsk spekeskinke, avokado og en frisk rømmedressing er skikkelig snaddermat til sommerfesten.
Ingredienser
-
24 skiver spekeskinke -
2 dl lettrømme -
1 ts kvernet pepper -
0,5 ts salt -
1 ss sitronsaft -
3 stk. avokado -
0,25 bunt frisk brønnkarse
Steambuns:
-
7 g tørrgjær -
0,5 ts sukker -
2 ss lunkent vann -
325 g hvetemel -
2,5 ts sukker -
1 ts bakepulver (strøken) -
0,25 ts natron -
0,5 ts salt -
ca.
4 dl yoghurt naturell -
1 dl sorte sesamfrø -
2 ss smør til steking
Slik gjør du
1. Rør sammen gjær, litt sukker og vann i et målebeger eller et glass. La blandingen stå i 5 minutter.
2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle. Hell gjærblandingen og yoghurt naturell i bollen med mel og elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels høy hastighet, ca. 5 minutter. Dryss over litt mel underveis hvis deigen er klissete. Når deigen er ferdig skal den være myk og elastisk, og ikke klebe seg til hender eller eltekrok. Dekk til bollen og hev deigen til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
3. Del deigen opp i emner på 30 g, og trill emnene til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd brett, dekk til med et klede og hev bollene i 20 minutter.
4. Gni benken med noen dråper olje og kjevle bollene ut til små ovale leiver, ca. 15 cm. Vær nøye med at de resterende bollene hele tiden er tildekket, så de ikke tørker på overflaten. Pensle den ene halvdelen av ovalen, fold den andre halvparten over, og sett bollen over på et bakepapirkledd stekebrett. Ikke klem dem sammen. Dekk med plastfolie, og hev til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Strø på sorte sesamfrø.
5. Damp bollene i en dampovn på 100 % damp i ca. 4 minutter, eller damp dem i en bambussteamer over en kjele med litt vann. Du kan også dampe dem i en kjele eller i en stekeovn om du ikke har dampovn eller bambussteamer. I kjele: Kok opp en ½ liter vann i en kjele, og sett en potetrist over vannet. Plasser en flat tallerken på potetristen og legg 5-6 boller med papiret oppå tallerkenen. Sett på lokk, og la bollene dampe på sterk varme i 10-12 minutter. Fortsett til alle er dampet. I stekeovn: Skru stekeovnen på 90-100 °C. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Legg steambuns-bollene på et bakepapirkledd stekebrett og sett dem inn i stekeovnen når vannet har begynt å dampe. Damp bollene i ca.30 minutter.
6. Stek ferdig dampede steambuns raskt på den ene siden i en varm stekepanne med smør.
7. Skjær avokado i tynne skiver. Fyll stekte steambuns med avokadoskiver, deilig norsk spekeskinke, litt pepperrømme og noen blader brønnkarse.