Stifado
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Stifado er en klassisk gresk gryte som kan lages med den type kjøtt du har for hånden. Vi har brukt storfekjøtt i denne oppskriften. Smaken er formidabel.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g høyrygg, rundstek eller bankekjøtt av storfe -
2 båter finhakket hvitløk -
2 stk. grovhakket løk -
2 ss nøytral olje til steking -
4 ss tomatpuré -
2 dl rødvin -
1 boks hermetiske tomater -
2 stk. laurbærblad -
1 stk. hel kanel -
2 stk. hel nellik -
0,5 ts salt -
0,25 ts grovmalt pepper -
1 ts sukker
Salat:
-
1 pk blandet babybladsalat -
2 stk. tomat i skiver -
12 stk. oliven -
100 g fetaost i terninger -
1 ss olivenolje
Slik gjør du
Visste du at: Norge består av store områder med gress. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.
- Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med hvitløk og løk i en gryte med olje.
- Tilsett tomatpurè i gryten og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 - 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og sukker.
- Legg salat, tomatskiver, oliven og fetaost på et serveringsfat eller i en dyp skål. Drypp over olivenolje rett før servering.
Server gryten med salat og godt brød.