Stilksellerisuppe med reinsdyr flatbiff
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en kjempegod suppe som passer ypperlig som forrett i finere anledninger. Suppas milde gode smak får her følge av syltede småløk og velsmakende reinsdyrkjøtt. En fryd for ganen.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g flatbiff av reinsdyr -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss margarin
Stilksellerisuppe:
-
1 pk stilkselleri (stangselleri) -
2 båter hvitløk -
5 dl vann -
2 stk. grønnsakbuljong (terning) -
2 dl matfløte -
0,5 ts pepper
Syltet løk og stilkselleri:
-
12 stk. stjerneløk (delikatesseløk) -
1 stilk stilkselleri (stangselleri) -
1 dl sukker -
1 dl eddik, 7 % -
1 dl vann
Slik gjør du
- Vask og skjær stilkselleri i grove biter (spar en stang til senere), finhakk hvitløk og ha dette i en kjele sammen med vann og buljongterninger. Kok opp, tilsett matfløte og la suppen småkoke til stilksellerien blir myk, ca. 10 minutter.
- Kjør suppen med stavmikser til du får en jevn og glatt suppe. Sil suppen og smak til med salt og pepper.
- Skrell løk fra roten og opp. Bevar tuppen på løken siden det er den som gjør at den henger fint sammen. Skjær stilkselleri tynne skiver.
- Kok opp sukker, eddik og vann. Legg i løk og kok videre i 1 minutt. Skru av varmen og tilsett stilkselleri. La dette trekke til laken har romtemperatur.
Hvis du skal lage dette god tid i forveien bør du vente med å tilsette stilkselleri. Kok heller opp litt av laken før servering og ha i stangselleri. La den trekke i noen minutter før du har dette sammen med løken.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper og brun det på alle sider i en varm stekepanne med margarin til det får en fin stekeskorpe. Legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C til det har den stekegrad du liker. 53-55°C for lite stekt og 60 -65°C for medium stekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.
Legg syltet løk og stilkselleri i suppeskåler. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg over. Sørg for at suppen er varm og hell den på rett før servering. Hell gjerne fra en liten karaffel eller mugge ved bordet.