Surret lammesadel

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Surret lammesadel eller lammebaron. En ganske avansert og imponerende rett, bestående av en utbeinet lammesadel, det ytrefiletene er surret rundt indrefiletene. Fantastisk smak og mørhet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammesadel á ca. 1.5 kg
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Start med å skjære løs indrefiletene fra undersiden av sadelen. Bruk en skarp og bøyelig/myk kniv. 
  2. Fortsett med å skjære løs ytrefiletene. Begge ytrefiletene med fettlokk skal bli hengende sammen i et stykke. 
  3. Legg ytrefiletene på fjøla med fettsiden ned. Legg indrefiletene på midten parallelt med ytrefiletene. Ha på krydder. Rull kjøttet stramt sammen, og bind det opp med husholdningssnøre. Formen skal bli som en lang sylinder, et kanonrør.
  4.  Varm en stor stekepanne og ha i smør og olje. Brun kjøttet raskt på alle kanter og flytt det over i en ildfast form. Krydre med salt og pepper og og stek videre i ovn på 175 °C i ca. 20 minutter, til kjøttet har en kjernetemperatur på 60-65 °C (medium stekt). Ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.