Svinecarré med tilbehør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt svinecarré kan serveres med utrolig mye godt, og er derfor ypperlig å servere som en sharingmeny med for eksempel gresskarpuré, bakte gulrøtter, brokkoli- og blomkålsalat og råstekte poteter.
Ingredienser
porsjoner
Svinecarré:
-
1 kg svinecarré -
4 stilker frisk rosmarin -
4 stilker frisk timian -
1 ts salt -
0,5 kvernet pepper
Slik gjør du
- Rut opp fettsiden på svinecarréen. Legg et snitt rett under benpipene på kammen. Legg i rosmarin og timian. Bind sammen carreen med hyssing sånn at urtene holder seg på plass. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
- Stek kjøttet med den rutede fettsiden ned i en varm panne med olivenolje til fettet har blitt sprøtt. Snu kjøttet og stek på de andre sidene også.
- Sett inn et steketermometer i kjøttet og sett det inn i ovnen på 125 °C. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 68 °C. Det tar ca. 90 minutter.
Server helstekt svinecarré med gresskarpuré med chorizo, bakte gulrøtter, brokkoli- og blomkålsalat med honningdressing og råstekte poteter.