Svinecarré med tilbehør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt svinecarré kan serveres med utrolig mye godt, og er derfor ypperlig å servere som en sharingmeny med for eksempel gresskarpuré, bakte gulrøtter, brokkoli- og blomkålsalat og råstekte poteter.

Ingredienser

porsjoner

Svinecarré:

  • 1 kg svinecarré
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 4 stilker frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rut opp fettsiden på svinecarréen. Legg et snitt rett under benpipene på kammen. Legg i rosmarin og timian. Bind sammen carreen med hyssing sånn at urtene holder seg på plass. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
  2. Stek kjøttet med den rutede fettsiden ned i en varm panne med olivenolje til fettet har blitt sprøtt. Snu kjøttet og stek på de andre sidene også.
  3. Sett inn et steketermometer i kjøttet og sett det inn i ovnen på 125 °C. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 68 °C. Det tar ca. 90 minutter.

Server helstekt svinecarré med gresskarpuré med chorizo, bakte gulrøtter, brokkoli- og blomkålsalat med honningdressing og råstekte poteter.