Svinefilet med urtemarinade
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Indrefilet av svin med urter, hvitløk og sitron – det bare må bli godt! En rett som passer vel så godt på tapasbordet som til en lett middag med venner.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g indrefilet av svin -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss smør eller margarin
-
1 pk ruccula -
1 stk. avokado
Urtemarinade:
-
2 stk. sitron skall av begge, saft av en -
2 ss frisk persille -
2 ss frisk basilikum -
2 ss frisk koriander -
2 båter hvitløk -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
- Renskjær indrefileten for eventuelle hinner. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Brun svinefileten godt på alle kanter i en varm stekepanne med smør. eller margarin.
- Legg kjøttet i en ildfast form og stek det midt i ovnen ved 125 °C. Stikk en steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til den viser 65 °C for medium, 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjenneomstekt (Fileten på bildet er stekt til 65 °C, dette tar ca. 20 minutter).
- Lag urtemarinade: Vask sitronene godt og riv skallet fint på ett rivjern. Bland skallet med finhakkede urter og hvitløk, olivenolje og sitronsaft.
- Ta fileten ut av ovnen. La kjøttet bli kaldr og hell over marinaden. La kjøttet stå og trekke i marianden i minst 30 minutter før du skjærer det i skiver.
- Legg ruccula på et fat og legg skiver av indrefileten oppå. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokado i skiver og fordel det rundt fatet.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.