Svinefilet med urtemarinade

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Indrefilet av svin med urter, hvitløk og sitron – det bare må bli godt! En rett som passer vel så godt på tapasbordet som til en lett middag med venner. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 pk ruccula
  • 1 stk. avokado

Urtemarinade:

  • 2 stk. sitron skall av begge, saft av en
  • 2 ss frisk persille
  • 2 ss frisk basilikum
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Renskjær indrefileten for eventuelle hinner. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Brun svinefileten godt på alle kanter i en varm stekepanne med smør. eller margarin.
  2. Legg kjøttet i en ildfast form og stek det midt i ovnen ved 125 °C. Stikk en steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til den viser 65 °C for medium, 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjenneomstekt (Fileten på bildet er stekt til 65 °C, dette tar ca. 20 minutter). 
  3. Lag urtemarinade: Vask sitronene godt og riv skallet fint på ett rivjern. Bland skallet med finhakkede urter og hvitløk, olivenolje og sitronsaft. 
  4. Ta fileten ut av ovnen. La kjøttet bli kaldr og hell over marinaden. La kjøttet stå og trekke i marianden i minst 30 minutter før du skjærer det i skiver. 
  5. Legg ruccula på et fat og legg skiver av indrefileten oppå. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokado i skiver og fordel det rundt fatet. 
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.